Blog echtscheiding

Pas nog weer gehoord bij een mediation. 

Regelmatig wordt dit zelfs als dreigement gebruikt tijdens een mediation of procedure. Vaak wordt niet beseft hoe schadelijk dit kan zijn voor het kind. Voor wie moet ik kiezen, hoe zal papa/mama het vinden als ik voor de ander kies? Deze druk moet je een kind niet willen opleggen.

Het is dus niet waar! Kinderen zijn tot 18 jaar minderjarig. Beslissingen die op minderjarige kinderen betrekking hebben worden genomen door de ouder(s) die het gezag uitoefenen. Meestal zullen dit beide ouders zijn. 

Vanaf 12 jaar worden kinderen in de gelegenheid gesteld om hun mening te geven bij de rechter over o.a. waar ze willen wonen. Dit heet het kinderverhoor. De rechter zal zo mogelijk rekening houden met de wensen van het kind maar maakt zelf een afweging van alle belangen en neemt dan een beslissing. Hoe ouder het kind hoe meer rekening met zijn/haar wensen gehouden zal worden.

 

Eindelijk heb je een beslissing genomen. Ik ga scheiden.

Hoe lang heb je daarover nagedacht? Dat is vast geen impulsief besluit. De periode van twijfel is vaak tussen 1 en 2 jaar.  In die periode maak je een periode van rouw door, boosheid, verdriet, angst, alles komt voorbij. Tot je op een punt komt dat je denkt: Het kan alleen maar beter worden, je klimt uit het dal. (* De Kübler-Ross rouwverwerkingscurve, zie hieronder uitgelegd). Je ziet al weer een klein lichtpuntje, hoop op een betere toekomst.

Vaak wordt niet gerealiseerd dat de partner die niet de beslissing genomen heeft, die hele periode van rouw nog door moet.  Boosheid, angst, verdriet en vechten gelden ook voor de ander. Alleen hij/zij staat nog aan het begin van deze rouwcurve. Terwijl jij al uit het dal klimt.

Lees meer

Mijn 1e blog is een feit.

Bij mijn werk bij Van der Poll Financiële Diensten zag ik veel echtschteidingsconvenanten waar zaken afgesproken waren die daarna niet uitvoerbaar bleken, denk daarbij aan de verdeling van de woning.

Of zaken waren helemaal niet besproken, zoals verdeling van pensioen.

Of het was niet duidelijk dat na het uitspreken van de echtscheiding er daadwerkelijk aktie moest worden ondernomen om een en ander te regelen, b.v. lening voortzetten op 1 naam.

Al dit soort zaken heeft mij mede doen besluiten om mediator te worden.

Sinds begin 2015 ben ik geregistreerd MfN mediator met specialisatie familie mediation.

Ik hoop, mede door mijn werkervaring bij Van der Poll Financiële diensten, mijn cliënten op een juiste manier te kunnen begeleiden bij hun echtscheiding.

Over wat mij opvalt en bezighoudt zal ik schrijven in dit blog.

Hartelijke groeten,

Alies van der Poll

Wat doet een onafhankelijke mediator?

Mediation via een onafhankelijke bemiddelaar helpt u bij het vinden van oplossingen in conflictsituaties. Doel is tot een oplossing te komen die voor beide partijen aanvaardbaar is. Lees verder...

Erkend professional mediator

   

Contactgegevens

Postadres
Vriezenveenseweg 85,
7602 AB Almelo 
Tel: 06 2240 1923
info@vanderpollmediation.nl
      Bezoekadres
(alleen op afspraak)
Wierdensestraat 43
7607 GG Almelo