Scheiden / Uit elkaar

Echtscheiding

Een echtscheiding is een van de meest ingrijpende Scheiden / Uit elkaargebeurtenissen in een leven. Naast allerlei regelzaken omtrent wonen, alimentatie, verdeling van huis en bezittingen, spelen emoties een grote rol.

Het belangrijkste is om samen tot goede afspraken te komen. Dit kan onder begeleiding van een mediator. Zo kan zonder juridisch gevecht jullie afspraken worden vastgelegd in een convenant en een ouderschapsplan. Als beiden zich in de afspraken kunnen vinden zullen ze ook uitvoerbaar zijn.

Samenwonen en uit elkaar

Steeds meer mensen kiezen ervoor om ongehuwd te gaan samenwonen. Deze groep mensen heeft bij het verbreken van de relatie dezelfde vragen als mensen die getrouwd zijn en willen scheiden.

De helft van de ongehuwd samenwonende stellendie uit elkaar gaan, heeft geen samenlevingscontract. Omdat ze niet hebben vastgelegd wat ze moeten regelen, kunnen ze ruzie krijgen over bijvoorbeeld geld, de boedelverdeling of de kinderen. Maar ook met een samenlevingscontract is er kans op problemen. 

Kinderen

Ook voor kinderen is de echtscheiding van hun ouders een heel ingrijpende gebeurtenis. Alles wat vertrouwd was gaat opeens veranderen. Kinderen vragen zich ook af wat er allemaal gaat gebeuren. Er is spanning en onzekerheid, verdriet en soms ook schaamte.

Kinderen worstelen met vragen die zie niet durven of kunnen stellen aan hun ouders en voelen zich vaak heen en weer geslingerd tussen hun eigen verdriet en het verdriet van hun ouders.

Bij Van der Poll Mediation is veel aandacht voor de kinderen.

Er wordt aandacht besteed aan het paraplugesprek, dit is het gesprek waarin ouders samen aan hun kinderen vertellen dat ze gaan scheiden.

Ook is het mogelijk om een gesprek met alleen de kinderen te voeren. De ervaring leert dat kinderen vrijer durven te praten over hun gevoelens en wat zij graag zouden willen in de nieuwe situatie van twee apart wonende ouders. Vaak komen hier heel creatieve oplossingen naar voren.

Ouderschapsplan

U bent gehuwd bent en gaat scheiden, of u bent ongehuwd samenwonend en u gaat uit elkaar en u hebt samen kinderen dan bent u verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Samen.

Dat valt in de praktijk vaak vies tegen. U bent emotioneel. Het gaat niet om spullen maar om kinderen. Het vergt heel veel van u om daar samen uit te komen en u heeft het al lastig genoeg.  Bij Van der Poll Mediation staat het belang van het kind voorop.

Misschien hebt u al een ouderschapsplan opgesteld maar werkt het niet meer. De kinderen worden ouder en dit vraagt om nieuwe afspraken. Of uw situatie is veranderd en die vraag om herziening van het ouderschapsplan. Ook dan bent u welkom bij Van der Poll Mediation.

Samen gaan we bespreken wat voor u beiden een oplossing is in een nieuw of aangepast ouderschapsplan. Met name bij het opstellen van een ouderschapsplan is het inzetten van mediation heel succesvol. U beslist zelf welke afspraken u wilt maken en vastleggen, voor nu en misschien al wel voor de toekomst.

Wat doet een onafhankelijke mediator?

Mediation via een onafhankelijke bemiddelaar helpt u bij het vinden van oplossingen in conflictsituaties. Doel is tot een oplossing te komen die voor beide partijen aanvaardbaar is. Lees verder...

Erkend professional mediator

   

Contactgegevens

Postadres
Vriezenveenseweg 85,
7602 AB Almelo 
Tel: 06 2240 1923
info@vanderpollmediation.nl
      Bezoekadres
(alleen op afspraak)
Wierdensestraat 43
7607 GG Almelo